PENTUJA

Tavoitteitani

​​Riikka Palmula
Ilmijärventie 192
32810 Peipohja

045-1271878/ Riikka
mintlines(at)gmail.com

contacts in English: jpalmula(at)gmail.com

Pennut kasvavat perheen parissa ja ne myydään sirutettuina, rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina ja useaan kertaan madotettuina ja pennun kauppahintaan sisältyy alv 24%. Mikäli pennun hankkija haluaa liittyä rotujärjestön jäseneksi, maksamme pennunhankkijan jäsenmaksun ensimmäiselle vuodelle.

Meillä pennut syötetään Royal Canin -ruualla, jota jokainen pennun ostaja saa mukaansa. 
​Kuivamuonan lisäksi pennut syövät raakaa lihaa eri muodoissa sekä luita.  Royal Caninia suosittelen kaikille kasvateilleni mutta en tietenkään pakota sitä syöttämään, vaan jokainen saa itse tehdä päätöksensä millä koiransa syöttää. Autan tarvittaessa myös mielelläni sopivan ruokavaihtoehdon löytämisessä, mikäli pennun omistaja niin toivoo. Ruuan vaihto tapahtuu kuitenkin mieluiten hellävaroen, ettei pennun vatsa mene sekaisin. 

​Kodilta toivon, että pentu käytettäisiin terveystarkastuksissa (silmät, lonkat, kyynärät sekä polvet )aikaisintaan vuoden vanhana, mutta kuitenkin viimeistään neljään ikävuoteen mennessä. En pakota tai painosta teettämään kasvateilleni virallisia  terveystutkimuksia, mutta toivon niitä kuitenkin. Toivon myös, että pennun kanssa käytäisiin edes kerran virallisessa näyttelyssä. Tarvittaessa autan koiran esittämisessä sekä annan neuvoja ja tukea myös näyttelyitä koskien. Minulle kasvattajana olisi hyödyksi saada mahdollisimman monesta kasvatistan ulkopuoliselta henkilöltä objektiivisen näkemyksen mm  koiran rakenteesta.

Jokainen koira tarvitsee koulutusta -niin myös sinun pentusi! Jokainen pentu on koulutettava tavoille ja parhaiten siinä osaa auttaa esimerkiksi paikallinen koiraseura tai yksityinen koiran-koulutuspalveluja tarjoava toimipaikka. 

Koira tarvitsee tehtäviä & tekemistä ja tykkää harrastaa omistajansa kanssa. En tietenkään odota tai edellytä, että kasvateistani tulisi esimerkiksi
käyttö- tai tottelevaisuusvalioita, mutta jos kasvattini sattuisi minun ja omistajiensa iloksi ja ylpeydeksi harrastusten parissa valioitumaan, tullaan se asia kyllä huomioimaan. 

Kasvattajana annan aina tukeni kasvattien omistajille. Ja toivonkin kuulevani kasvateistani jonkun verran. Ei ole sellaista kysymystä mitä ei voisi minulta kysyä. Minuun voi aina olla yhteydessä. Jos en heti esimerkiksi vuorotyöni vuoksi vastaa puhelimeen, kannattaa yrittää myöhemmin uudelleen tai lähettää sähköpostia. 

Toivon uuden perheen pitävän yhteyttä elämän iloissa ja suruissa, kaikki kasvattimme omistajineen ovat myös aina tervetulleita käymään!​

Ensimmäistä yhteydenottoa (tai ensimmäistä tapaamista) ei kannata jännittää - ole vain luontevasti ja reippaasti oma itsesi!

​Kun harkitset Mintline's pentua ja otat yhteyttä ensimmäistä kertaa esimerkiksi sähköpostitse, toivon sinun kertovan hieman itsestäsi ja perheestäsi sekä mahdollisesta aiemmasta koirakokemuksestasi. Tällainen tieto on kasvattajalle tärkeää.

Vastaan mielelläni kysymyksiin pentueita koskien, joten kysy reippaasti mistä tahansa sinua mietityttävästä asiasta rotuun tai kyseiseen pentueeseen liittyen!
Meille voi myös tulla tutustumaan rotuun, vaikka pentuja ei juuri olisikaan tulossa mutta rotu kiinnostaa.

En varaa pentuja ennen niiden syntymää, enkä  tapaamatta pentujen mahdollisia uusia perheitä.

​Haluan löytää jokaiselle pennulle juuri sille parhaiten soveltuvan kodin, joten pentujen luonnekin vaikuttaa osaltaan lopullisiin päätöksiin siitä, mikä pentu mihinkin perheeseen päätyy.

Ajoittain etsimme myös sijoituskoteja joillekin pennuille. Kyseessä on yleensä ollut yleensä oma kasvattimme, mutta aina joskus voimme etsiä sijoituskotia myös toiselta kasvattajalta hankitulle pennulle. Sijoituskodilta toivon ennen kaikkea avointa yhteistyötä.  Koira on sijoituskodin hallussa ja siirtyy omistukseen kun olen käyttänyt koiraa jalostukseen tai viimeistään kun se täyttää neljä vuotta.

Sijoituskoiran terveystarkastukset maksan minä kasvattajana, luonnollisesti maksan myös kaikki jalostukseen liittyvät kulut, kuten tiineysajan ruokinnan. 

Sijoituspennusta otan vakuusmaksun, joka palautuu vastaanottajalle pentueen ollessa luovutusikäinen. Mikäli pentuetta en jostain syystä tee, vakuusmaksu jää minulle itselleni.


KEESHONDPENTUJA SUUNNITTEILLA 2023!


Yhdistelmästä kerrotaan, kun lopulliset päätökset on tehty ja astutus on ajankohtainen.

 

Lapinporokoira-pentueet koiranetissä

Love-pentue 

14.2.2014
1u + 4n
i. Stablehills Pähkinä e. Tinttaraisen Orvokki

Lucky-pentue 
11.12.2015
 1u + 4n
i. Sagaberran Onni-Armas e. Tinttaraisen Orvokki

Otter-pentue 
1.6.2018
 4u + 3n
i. Vertti e. Mintline's Lucky Toffifee

Fall-pentue 
9.9.2020
 3u + 3n
​i. Hagassessan Åkant-Åskar e. Mintline's Otter Beauty

Keeshond-pentueet koiranetissä

 

Snow-pentue 
4.12.2020
 7u + 1n
i. Eerondaali Break Every Rule e. Eerondaali Dancing Queen
 

LAPINPOROKOIRAPENTUE SUUNNITTEILLA!

Juohkit oli valitettavasti tyhjä. 
Talvelle suunnitteilla pentuja jalostuslaina nartulle. Lisätietoja tulee kunhan kaikki asiat varmistuvat.